BİLGELİK AFORİZMALARI
Bize kendinizi tanıtır mısınız?
1993 Konya doğumluyum. Kendimi özgürlükçü ve hür iradeyi savunan biri olarak tanımlarım. İnsanı maddi bedenden öte, sonsuz manevi ruh olarak gören bir düşünceye sahibim. Sadece Yaratıcı’yı bir üst olarak tanımlayarak aracı olmaksızın yalnız ona biat eden bir insanım.
Kitap yazma maceranız nasıl başladı?
Kitap yazma maceram 14 yaşındayken başladı. 13-14 yaşlarında hayal gücü kuvvetli bir çocuktum. Kendime bir defter edinerek kurguladığım hikâyeleri yazıyordum. O zamanlar Konya’nın bir köyünde yaşıyorduk ve Eskişehir’e taşınınca defterlerim kayboldu. Sonra zamanla yine defterler edinerek çeşitli hikâyeler yazdım.
Kitabınızın yayınlanma aşamasındaki deneyimlerinizden söz edebilir misiniz?
Kitabımı yayınlayacak bir yayınevi aramaya başladım. Birkaç arkadaşımdan fikir ve tavsiye istedim. Bir yazar arkadaşım kendi çalıştığı yayınevini tavsiye etti. Luna Yayınlarına öyle ulaştım, çalışanları sıcak karşıladı. Editöründen kapak tasarımına kadar titizlikle çalışan bir yayınevi olduğunu gördüm.
Kitabınızın en etkileyici yönü nedir?
Kitabımın en etkileyici yönü okuyucuyu sıkmadan kısa yazılarla düşünmeye, soru sormaya, sorulara cevap bulmaya teşvik etmemdir. Yazılarımda insanları adil olmaya, mantıklı düşünmeye, haklarını aramaya, çevreyi sevmeye ve hayvanları korumaya çağırmamdır.
FEZMONOT
Yamaç Bey, ilk kitabınız “Bilgelik Aforizmaları” ile sizin aforizma yazarı kimliğinizle tanışmıştık. Yeni kitabınız ise ütopya yani kurgu türünde kaleme alındı. Bize ütopya yazarı Yamaç Erdoğan’ı tanıtabilir misiniz?
Tabii ki. Ütopya yazarı olabilmek için, hayal dünyanızın çok gelişmiş olması gerekir. Benim hayal dünyamın bir sınırı yok. Aforizma ve ütopya yazarken de hayal dünyamı kullanıyorum. Yazdıklarımı kendi üzerimde kurgulayarak ve o kurguyu beynimde canlandırarak yaşıyorum.
Kitabınızın ana teması nedir? Okurlara vermek istediğiniz mesajı açıklayabilir misiniz?
Kitabımın ana teması, yerli ve millî olan tek dünya devletinin dünyaya hakim olması ve geliştirdiği teknoloji ile yeni bir medeniyet kurmasıdır. Okurlarıma vermek istediğim mesaj, hayallerinizin sınırı olmasın. Biz her şeyi başarabiliriz. Hayalimizde de hep kendimiz olalım. Başkalarının başarısını hayal etmeyelim, kendi hayalimizin kahramanı olalım.
Kitabınızın yayınlanma aşamasındaki deneyimlerinizden söz edebilir misiniz?
İlk kitabımın kısa sürede basımının gerçekleşmesi ve raflarda yerini alması bana büyük ölçüde moral verdi. Hayalimdeki eserlerimi tek tek yazmaya karar verdim.
Edebiyat dünyasına adım attığınız ilk kitabınız ile ilgili okurlardan aldığınız tepkiler sizi memnun etti mi?
Okurlarımdan çok güzel geri dönüşler aldım, okuyan herkes çok beğendiğini ve ailesindeki herkese okuttuğunu söyledi. Okuyucularımın ortak görüşü herkes kitapta kendinden bir şeyler buluyor.