TIRTIL MİMİ VE HAYALLERİ

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1985 Osmaniye doğumluyum. Atatürk Lisesi’nden ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun oldum. Çocuk servisi, çocuk psikiyatri servisi ve aile hekimliği gibi alanlarda çalıştım. 2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Ruhsal Rehabilitasyon Uzmanlığı Yüksek Lisan Bölümü’nde eğitim aldım. Ardından 2019-2020 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Karakter ve Değerler Eğitimi Uzmanlığı yüksek lisans bölümünden mezun oldum. Animasyon ve çizgi filmlerin çocukların gelişimleri üzerindeki etkilerini araştıran bilimsel çalışmalarda bulundum.

Çocuk kitabı yazmaya nasıl başladınız?

Aldığım eğitimler ve iki çocuk annesi olmamın verdiği deneyimler doğrultusunda, psikolojik ve pedagojik bilgiler çerçevesinde, erken çocukluk dönemi çocuklarının karakter gelişiminin temellerinin atıldığı bu hassas dönemde, çocukların özdeşim kurarak karakter gelişimini sağlaması amacı ile hikâye kitapları yazmaya başladım. Bu kitapları yazarken çocukların bilinçaltının ve psikolojilerinin olumsuz etkilenebileceği durumları, alanında uzman kişilerin de desteği ile göz önünde bulundurarak 0-8 yaş erken çocukluk dönemi grubunun karakter gelişimine olumlu katkılar sağlayacak eserler oluşturdum.

Kitabınızın yayınlanma aşamasındaki deneyimlerinizden söz edebilir misiniz?

Kitabımın yayınlanma aşaması, heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadığım bir dönemdi. Luna Yayınları bana bu konuda çok destek oldu. Sözleşme şartları gayet net ve açıklayıcıydı. Karşılıklı güven ilişkisi içerisinde işleyiş devam etti. İletişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Luna Yayınları Genel Yayın Koordinatörü Mustafa ŞİMŞEK’e ve editörümüz Alev AKSAKAL’a bu yolculukta yanımda oldukları için teşekkürlerimi sunarım.

Çocuk kitapları hakkında ebeveynlere neler söylemek istersiniz?

Karakterin temellerinin atıldığı 0-8 yaş çocuklarına uygun içerikli, kaliteli eserlerin aileler tarafından araştırılarak alınması, çocuğun sağlıklı karakter gelişimi açısından oldukça önemli. Zamanında dünya klasikleri haline gelmiş, şiddet içerikli ve olumsuz örnekler teşkil eden, çocuğun iç dünyasında kaygı ve korku yaşamasına sebep olan birçok eser bulunmakta. Ayrıca günümüzde tüketimin ve kazancın ön planda tutulduğu kapitalist anlayış ile pazarlama kaygısı güden çocuklar için basılmış birçok kitap bulunmaktadır.

Benim ailelere tavsiyem aldıkları kitapların, çocukların gelişimini olumlu yönde etkileyecek nitelikte ve uzman kişiler tarafından yazılıp onaylandığına bakmaları yönünde olacaktır. Unutmayın, kitaplar dış dünyaya açılan birer penceredir. Çocuklar kitaplardaki olayları hayal ederken karakterleri de kendi bedenlerinde canlandırır ve özdeşim kurarlar. Nitelikli kitaplar sayesinde çocuğun sağlıklı bir şekilde karakter gelişimine katkı sağlanmış olunur.

 

Seray Çiçek Demir - Yazarın kitapları

Kapat